Stavanger, 17 februar 2005

 

PLAN 1506B1 PRIVAT FORSLAG TIL BEBYGGELSESPLAN FOR HINDALSTUNET VED

HINDAL GÅRD, HINNA BYDEL

 

 

Hindal Ryttersportsklubb ble etablert i 1992 og har 60 betalende medlemmer. Klubben holder 2 årlige hestearrangementer for sprang- og dressurryttere fra hele landet i tillegg til andre aktiviteter.

 

I en travel hverdag benytter våre medlemmer Hindal Gård aktivt hele året både til ridetrening og rekreasjon og nyter nærheten til hestene, dyrelivet rundt gården og naturen - så og si ”midt i byen”. Hindal Gård er et unikt,  naturskjønt anlegg som ildsjeler gjennom mange år omsorgsfullt har bearbeidet og spesialtilpasset hester og ridesport. Stallene, ridehus og ridebaner ligger i rolige omgivelser og blir kontinuerlig utbedret og vedlikeholdt med tanke på velferd og sikkerhet både for mennesker og dyr. Hester er store og kraftfulle, men likefullt byttedyr som reagerer negativt både psykisk og fysisk på stadig uro og andre stressmomenter.

 

Hindal gård ligger også i rimelig avstand til Sørmarka med distriktets eneste tillatte tursti for hester.

 

Småhusbebyggelse i umiddelbar nærhet til stallene vil gå utover dyrenes velferd og rytternes sikkerhet og vi vil derfor instendig be om at dette blir tatt hensyn til. Det ville være et stort tap både for oss som medlemmer og regionen som sådan, dersom Hindal Gård blir bygget inne og må gi tapt fordi det blir umulig å drive videre. Det finnes ikke mange steder igjen som Hindal Gård.

 

 

 

Hindal Ryttersportsklubb

Elisabeth-C Andreassen

Leder